Previous Next

Изградња јавне гараже на Синђелићевом тргу

Јавно комунално предузеће „Паркинг сервис“ – Ниш је након вишегодишњег труда прибавило грађевинску дозволу за изградњу јавне гараже „Синђелићев трг“.
Радови су пријављени и прва фаза истих почиње до краја недеље.

Планирано је постављање модела „Фаст парк“ гараже која ће имати репрезентативну фасаду од алубонда и визуелно ће се уклопити са зградама у окружењу.
Површина паркиралишта се удвостручује и износиће 3260 м2, док ће број паркинг места бити увећан за 50%.

Према Плану генералне регулације дозвољена спратна висина објекта је 5,5 метара, док је јавна гаража пројектована на 3,8 метара, како се не би смањила природна светлост околним објектима.

Изградњом нове јавне гараже смањиће се и бука и количина издувних гасова на тај начин што ће бити изграђена два улаза и два излаза, па ће се тако променити и слика са којом смо се досад сусретали - колона аутомобила који чекају да се ослободи место на овом паркиралишту.

Директор ЈКП „Паркинг сервис“ - Ниш Дејан Димитријевић одржао је састанак са станарима зграда на Синђелићевом тргу који се противе изградњи јавне гараже на овој локацији. Станарима је објашњено да је у циљу повећања зеленила планирано уређење и озелењавање слободних површина у складу са пројектом хортикултурног уређења. Предвиђено је проширење зелених површина са стране стамбених објеката, чиме се компензује зелена површина која се одузима са предње стране ка улазу. Директор Димитријевић је рекао и да према нормативима и стандардима, граничне вредности зелених површина треба да износе 10% укупне површине, док ће на овом месту оне заузети 15% површине.

Након одржаног састанка у предузећу разговор је настављен у Градској кући са градоначелником Ниша Дарком Булатовићем на коме је речено да сви морамо заједно да радимо и сарађујемо за добробит свих грађана, јер Град никада неће урадити нешто што ће погоршати живот грађана, већ напротив.

Станари су сагласни да је настали проблем било потребно решити на овакав начин, са надлежним институцијама. Договорено је да изнесу конкретне предлоге уколико постоји потреба да се простор око гараже додатно оплемени.

 

©2019 ЈКП Паркинг сервис Ниш - да увек има слободног места