Previous Next

Удружење паркиралишта Србије, које је основано у Београду 2001. године од стране овлашћених предузећа из области паркирања у градовима Републике Србије, ове године прославља 20 година свог постојања.  

Ово удружење, које окупља двадесет и девет јавних комуналних предузећа која се баве организовањем паркирања у Републици Србији, међу којима је и Јавно комунално предузеће "Паркинг сервис"- Ниш, а има и своје придружене чланове из региона међу којима је и ЈП “Паркиралишта“ Струмица из Македоније, има за циљ да развија и унапређује пословање својих чланица, усавршава и специјализује стручни кадар, информише чланице о свим актуелностима од интереса за њихово пословање, организује презентације опреме и сарађује са сродним асоцијацијама у земљи и региону. 

Удружење паркиралишта Србије је чланица Удружења за комуналне делатности Привредне коморе Србије као део Групације за услуге паркирања кроз коју је остварена веома успешна дугогодишња сарадња.

Удружење паркиралишта Србије као пуноправна чланица Европске паркинг асоцијације заступа интересе својих чланица у иностранству.

Од свог оснивања до данас, Удружење је дало значајан допринос у развоју делатности паркирања у Републици Србији, о чему сведоче бројни пројекти реализовани под окриљем Удружења у претходне две деценије.

Јавно комунално предузеће "Паркинг сервис"- Ниш, као један од оснивача овог удружења, учесник је на Паркон конференцији која се тренутно одржава, од 1. до 3. децембра. Директор ЈКП-а "Паркинг сервис"- Ниш Дејан Димитријевић је на конференцији говорио на тему "Развоја Паркинг индустрије у Србији" и у име Предузећа преузео захвалницу за изузетан допринос и дугогодишњу сарадњу.

Са жељом да се сарадња нашег предузећа и свих чланица Удружења настави и у будућности, да иза Удружења и сваког њеног члана стоје реализовани пројекти, награђивани попут гараже "Обилићев венац" у Београду, са циљем да се у наредним годинама настави са осваривањем идеја у корист праћења трендова у области паркирања у Европи и свету,

ЈКП "Паркинг сервис"- Ниш честита Удружењу 20 година постојања, залагања и успешног рада.

 

Да увек има слободног места.

Your browser does not support the video tag

ЈКП „Паркинг сервис“ – Ниш омогућило је грађанима да квар на јавном осветљењу могу да пријаве електронским путем.

Потребно је да на интернет страници предузећа www.nisparking.rs  грађани одаберу опцију „Пријава квара на јавном осветљењу“. Неопходно је попунити сва обавезна поља која су обележена. Уколико је у питању нека специфична ситуација или локација у пољу „Напомена“ треба детаљно објаснити о чему је реч и затим једним кликом на поље „Пошаљи пријаву“ квар ће бити евидентиран кроз електронску базу. Након тога ће екипе ЈКП „Паркинг сервис“ – Ниш  у најкраћем року изаћи на терен како би утврдили пријављени квар који је потребно санирати.

Увођењем опције да се квар на јавном осветљењу пријави електронским путем омогућили смо грађанима, поред телефонског, још један начин пријаве, а све у циљу да се кварови који се јављају у граду, а у належности су преузећа, што пре решевају.

Санација пријављених кварова вршиће се по приоритетима.  

Previous Next

У Нишу је данас, 5. новембра 2021. године, на територији градске општине Црвени Крст изведена оперативно-тактичка вежба субјекта и снага система заштите и спасавања у Републици Србији под називом „СИСТЕМ 2021“, коју је Министарство унутрашњих послова истовремено организовало у 24 града и 26 општина у Србији.

Са више од 600 учесника у вежби одржаној у Нишу и једном делом у Алексинцу, међу којима и 5 жена запослених у нашем предузећу, приказан је тренутни степен спремности свих субјеката и чинилаца у одговору на елементарне непогоде и техничко – технолошке несреће. Како је наведено у званичном саопштењу полиције, ова вежба укључује ангажовање свих субјеката и снага система смањења ризика од катастрофа и управљања ванредним ситуацијама у Републици Србији, како на локалном тако и на републичком нивоу.

Сценарио је осмишљен тако да се 15 км северно од Ниша догодио земљотрес јачине од 6.2 степена Рихтерове скале, те се из два насеља евакуише становништво, док је у трећем пожар који захтева евакуацију и угрожава рад контролног торња на аеродрому.

Сам почетак вежбе означен је сиренама за јавно узбуњивање и емитовањем сигнала „опасност од елементарне непогоде – земљотрес“ у трајању од 90 секунди, док је сигнал „престанак опасности“ који је трајао 60 секунди означио крај.

Учесници вежбе су припадници Министарства унутрашњих послова, Црвеног крста Србије, Ватрогасног савеза Србије, субјеката и снага јединица локалних самоуправа, водопривредних предузећа, посебних организација и органа, субјеката од значаја за заштиту и спасавање.

ЈКП „Паркинг-сервис“ – Ниш обавештава власнике возила која су принудно уклоњена и која се налазе на депоу ЈКП „Паркинг-сервис“ – Ниш да закључно са 08.11.2021. године истиче рок од 120 дана у којем су дужни да преузму своје принудно уклоњено возило након што плате трошкове поступка, одношења, лежарине и друге доспеле трошкове.

            Након истека наведеног рока од 120 дана од момента уклањања возила, ЈКП „Паркинг-сервис“- Ниш стиче право продаје предметних возила у циљу намирења свих доспелих трошкова у складу са Одлуком о поступању са принудно уклоњеним возилима, стварима и другим предметима (Сл. лист Града Ниша бр.17 од 27.2.2020. године).

            За све додатне информације можете се обратити Служби за транспорт, телефоном на број  018/217-111 или лично, на депоу ЈКП „Паркинг-сервис“- Ниш, сваким радним даном и суботом у периоду од 7 до 20 часова и недељом у периоду од 7 до 13 часова.

Previous Next

Од 16. септембра до 22. септембра у 49 земаља и више од 2,600 градова широм Европе трајала је кампања у којој је учествовао и наш град. Нишлије и ове године учествују у бројним активностима којима се труде да подигну свест својих суграђана о здравом начину живота и смањењу загађења животне средине. Ради се о идеји коју је развила Европска Унија, а то је да континент учини угљенично неутралним до 2050. године, односно да се емитује онолико угљен-диоксида колико је природа у могућности да апсорбује, чиме се елиминише један од главних фактора климатских промена.

Овогодишња Европска недеља мобилности носи мото „Мобилност за све без штетних гасова“, а кампања охрабрује све градове да учествују у пројекту чиме помажу у остваривању циља да наш континент учинимо здравијим местом за живот.

Јавно комунално предузеће Паркинг сервис – Ниш и овога пута подржало је кампању која за циљ има побољшање јавног здравља и квалитета живота. У току јучерашњег дана, Светског дана без аутомобила, на Тргу Краља Милана имали смо прилику да информишемо грађане о нашој услузи „Паркирај и бициклирај“. Ради се о могућности изнајмљивања бицикала корисницима паркиралишта „Чаир“ на адреси Зетска б.б. Наиме, свако ко паркира возило на овом паркиралишту моћи ће да изнајми укупно четири бицикле, од којих две за одрасле и две бицикле за децу и користи их за време док је возило паркирано.

Недеља мобилности пружа могућност да се људи упознају са алтернативним начинима кретања и да се подигне свест о свим изазовима с којима се град 21. века суочава. Паркинг сервис – Ниш ће се увек одазвати оваквим акцијама и позива све да учествовањем демонстрирају користи здравијег избора превозног средства и учине корак ка напретку у виду мобилности једног града и читаве Европе.

Више информација о условима и начину коришћења услуге Паркирај и бициклирај можете наћи на следећем линку

Поштовани корисници,

 

Подсећамо Вас на наше дигиталне севисе који су доступни 24/7.

Услуге које можемо да вам пружимо и начин плаћања истих:

1. Станарске карте физичка и правна лица могу платити кликом на линк:
еПаркинг карта - Попуните захтев

2. Право на претплатну паркинг карту: Станари зоне | Правна лица | Физичка лица

3. Дневне карте можете платити путем СМС-а.

4. Плаћање паркирања на паркоматима: Паркомати

5. Плаћање паркирања СМС-ом: СМС- паркинг карте

6. Плаћање паркирања путем паркинг карата: Паркинг карте

©2021 ЈКП Паркинг сервис Ниш - да увек има слободног места