Previous Next

Уређено паркиралиште „Ровче“ биће у зони наплате паркирања од понедељка, 16. новембра.

Паркинг простор у подножју зидина нишке Тврђаве, а одмах уз спортски комплекс под истим називом, годинама је био запуштен и служио је као депонија.

На иницијативу грађана протеклих пар дана ЈКП „Паркинг сервис“ и ЈКП „Медиана“ радили су на уређењу простора. Читаво паркиралиште је очишћено, уклоњен је отпад, урађена је дезинфекција и постављено је ново јавно осветљење које ће умногоме олакшати потребе возача.

Сређено и осветљено паркиралиште имаће око 90 паркинг места, од чега четири паркинг места за особе са инвалидитетом.

Зона паркирања по којој ће се паркирање наплаћивати биће друга, односно зелена зона. Систем наплате путем СМС порука вршиће се по започетом сату по цени од 37 динара, а временско ограничење паркирања је 180 минута. Такође, биће могућа и куповина вишесатне паркинг карте која важи до истека наплате у дану када је уплаћена, као и месечне, полугодишње и годишње паркинг карте и у том случају не постоји временско ограничење паркирања.

Време наплате паркирања је радним данима од 07 до 21, а суботом од 07 до 14 часова. Недељом се паркирање не наплаћује.

ЈКП „Паркинг сервис“-Ниш обавештава грађане Ниша и све кориснике услуга паркирања да у среду, 11. новембра 2020. године, због обележавања  Дана примирја у Првом светском рату  неће вршити наплату и контролу паркирања на општим паркиралиштима у зонираним деловима града.

У истом  периоду неће радити ни Кориснички сервис на адреси Генерала Милојка Лешјанина 39.

Previous Next

Паркирање „на четири мигавца“ на коловозу и ванпијачна продаја на тротоару код пијаце „Криве ливаде“ одлази у прошлост. На предлог грађана који живе у овом делу града уређен је паркинг и стаза за пешаке.

Previous Next

Први уређај за пуњење електро и хибридних возила стављен је у функцију данас, 26. октобра, на јавном паркиралишту „Горан Остојић“ у Нишу. Електропуњач је донација организатора првог виртуелног сајма аутомобила City Group-а и PANE AG Group-а из Београда, који су удружено граду Нишу омогућили први пуњач јавне намене.

Previous Next

У циљу уређења саобраћајних површина у оквиру Специјалне школе са домом ученика „Бубањ“, радници Јавног комуналног предузећа „Паркинг сервис“- Ниш обележили су пет паркинг места за особе са инвалидитетом за родитеље ученика ове школе. Паркинг места су обележена у складу са најновијим европским стандардима.

©2020 ЈКП Паркинг сервис Ниш - да увек има слободног места