Управа: 018 517-555 | Кориснички: 018 415-0975 | Расвета: 018 415-0970 | Паук: 018 217-111 |  Бесплатна линија: 0800/208-208

Previous Next

На иницијативу Удружења грађана "Немања-Ниш" данас су постављени звучни сигнали који ће обезбеђивати пешачке прелазе на семафорским раскрсницама дуж пешачке зоне од Тврђаве, преко Трга краља Милана, Обреновићеве улице па све до раскрснице улица Обреновићева - Цара Душана. Ово је значајан корак ка унапређењу сигурности пешака са оштећеним видом и на овај начин је за њихово самостално кретање обезбеђен један пешачки коридор од Тврђаве до Саборне цркве. Иницијативу Удружења подржало је поред нашег предузећа и Јавно предузеће "Дирекција за изградњу града" и Међуопштинска организација слепих и слабовидих Србије- Ниш. 

Поред тога што су звучни сигнали значајни за безбедност кретања слепих и слабовидих особа, омогућавајући им да се самостално крећу и прелазе улицу, они су и упозорење свим учесницима у саобраћају, нарочито у данашње време кад многи од нас 90% времена проводе гледајући у мобилне телефоне. 

Као предузеће које је задужено за одржавање саобраћајне сигнализације у граду, како хоризонталне и вертикалне тако и светлосне, свакодневно смо на терену вршећи поправку оштећења која у незанемарљивом броју нису последица саобраћајних незгода и несрећних случајева већ неодговорног понашања појединаца.

Апелујемо на суграђане да се одговорно и домаћински понашају према јавној имовини која је за добробит свих и у сваком значењу колокације "имати слуха" имају слуха за све оне којима је звучна сигнализација на раскрсницама и техничка и психолошка помоћ и подршка.

 

Previous Next

Како је одлучено на седници Савета за рад са борачким удружењима, где је усвојена иницијатива да борци добију бесплатна паркинг места на око десет локација у граду, превасходно поред здравствених установа и значајнијих институција, Јавно комунално предузеће „Паркинг сервис“- Ниш кренуло је са обележавањем ових паркинг места.

У улици Иве Лоле Рибара обележено је једно, у Мачванској улици два паркинг места, док ће у наредним данима бити обележена паркинг места и у улицама: Зетска, Кеј Коло српских сестара, Караџићева, Пријездина, Обреновићева, Кеј Мике Палигорића, Франца Розмана и Наде Томић.

Паркинг места намењена паркирању возила чланова борачких удружења видно су истакнута и хоризонталном и вертикалном сигнализацијом. На овај начин омогућено је борцима да бесплатно паркирају своја возила уз поштовање прописаног временског ограничења од 60 минута у црвеној зони и 120 минута у зеленој зони наплате паркирања.  Када је реч о самој процедури око стицања права на бесплатно коришћење ове катерогије резервисаних места, све потребне информације ће чланови добити од својих удружења.

Previous Next

Током викенда завршени су радови на проширењу мреже јавног осветљења у Романијској улици. Простор између Габровачке реке и зграда и међублоковски простор добио  је 7 нових стубова, 9 светиљки и 4 рефлектора, чиме је знатно побољшано осветљење и повећана безбедност станара и свих који пролазе овим делом у вечерњим и ноћним сатима. 

Паркинзи, игралишта, мобилијари, међублоковски парковни простори сада више нису опасност у вечерњим сатима за станаре, а поготово за дечју игру. 

Захтеви грађана су приоритет и безбедност је увек на првом месту.

 

 

ЈКП „Паркинг-сервис“ – Ниш упућује позив власницима чија су возила уклоњена по налогу надлежних органа са површина јавне намене и налазе се на депоу Паркинг сервиса, а којима закључно са 04. 06. 2024. године истиче рок од 120 дана чувања на депоу за уклоњена возила, да преузму своје возило у наредних седам дана, након измирења трошкова, у супротном ЈКП „Паркинг-сервис“- Ниш стиче право продаје предметних возила као секундарних сировина у циљу намирења доспелих трошкова, у складу са Одлуком о поступању са принудно уклоњеним возилима, стварима и другим предметима (Службени лист града Ниша бр. 17 од 27. 02. 2020. године).

Уколико се на списку налази возило чији сте власник или корисник по овлашћењу или уговору о коришћењу и располагању возилом исто можете преузети на депоу ЈКП-а "Паркинг сервис"- Ниш на адреси Булевар Светог цара Константина б.б.

За све додатне информације можете се обратити Служби за транспорт, позивом на број  018/217-111 или лично на депоу ЈКП-а „Паркинг-сервис“- Ниш, сваким радним даном и суботом у периоду од 7 до 20 часова и недељом у периоду од 7 до 13 часова.

 

 

Р. БР.

РЕГИСТАРСКА ОЗНАКА

МАРКА АУТОМОБИЛА

1.

NI103PA

FIAT

2.

NI198JG

FORD

3.

NI278NF

CITROEN

4.

NI146VČ

RENAULT

5.

NI208UX

OPEL

6.

BG1170HF

PEUGEOT

7.

BG1050HL

MERCEDES

8.

NI026NR

OPEL

9.

NI206BS

ZASTAVA

10.

NI088HY

SAAB

11.

без рег. ознаке

RENAULT

Јавно комунално предузеће „Паркинг сервис“- Ниш обавештава кориснике паркиралишта у Нишу да ће нова услуга „Беби паркинг карта“ бити доступна од 07. маја 2024. године.

Право на електронску Беби паркинг карту (еБПК) имају родитељи деце рођене у 2024. години тј. од 01. јануара 2024. године.

Потребно је да један од родитеља има пребивалиште у Нишу. Рок за подношење захтева за издавање еБПК је годину дана од дана рођења детета, а рок важења еБПК је годину дана од дана издавања.

Електронска Беби паркинг карта садржи 30 сати бесплатног паркирања у било којој зони од постојеће три зоне паркирања у Нишу (Екстра, Црвена, Зелена), и важно је да корисник еБПК поштује временско ограничење паркирања за зону у којој се налази - максимално 60 минута у Екстра зони, 120 минута у Црвеној зони, 180 минута у Зеленој зони. Уколико корисник еБПК прекорачи прописано зонско временско ограничење, биће му издат електронски налог за плаћање дневне паркинг карте.

Jедна електронска Беби паркинг карта важи искључиво за једно возило за које је издата.

Како корисник еБПК активира бесплатан сат паркирања?

Систем контроле и наплате паркирања аутоматски ће активирати бесплатни сат паркирања уколико возило корисника који поседује еБПК буде од стране контролора паркирања или возила Scan-Car опажено на општем паркиралишту, а да корисник није платио услугу паркирања. Уколико се возило задржи на паркинг месту више од једног сата, у зони у којој је временско ограничење веће од 60 минута, систем ће аутоматски активирати још један сат (други или трећи сат уколико је возило у Зеленој зони) бесплатног паркирања.

Бесплатна електронска Беби паркинг карта се издаје на шалтерима Корисничког сервиса Јавног комуналног предузећа „Паркинг сервис“- Ниш, улица Генерала Милојка Лешјанина бр. 39 у Нишу, радним данима од 7.00 до 20.30 часова и суботом од 7.00 до 14.00 часова.

Приликом подношења захтева за активирање електронске Беби паркинг карте потребно је доставити на увид следећу документацију:

  • извод из матичне књиге рођених за дете;
  • личну карту подносиоца захтева;
  • саобраћајну дозволу за возило за које се издаје еБПК.

Корисник ће информацију о сваком искоришћеном бесплатном сату паркирања, као и преосталом броју неискоришћених бесплатних сати, добити путем СМС поруке на број мобилног телефона који је уписао у захтев приликом подношења истог.

ЈКП „Паркинг сервис” Ниш обавештава кориснике својих услуга да током првомајских и ускршњих празника неће вршити контролу наплате паркирања у зонираним деловима града и то од среде, 01. маја, до понедељка, 06. маја 2024. године.

©2024 ЈКП Паркинг сервис Ниш - да увек има слободног места