Previous Next

Дан када је пробијен Солунски фронт, 15. септембар, од ове године обележава се као заједнички државни празник Републике Србије и Републике Српске. Тим поводом на више локација у Нишу постављено је 450 државних застава. Влада Републике Србије прихватила је да 15. септембар буде Дан српског јединства, слободе и националне заставе, који заједно обележавају две државе Република Србија и Република Српска.

У том смислу ЈКП „Паркинг сервис“ Ниш обезбедио је и поставио  450 застава Републике Србије. Ефикасним радом заставе су у једном дану постављене дуж Булевара Николе Тесле, на  Сомборском булевару, Булевару Немањића, Булевару Медијана и  у Вождовој улици.

Циљ успостављања новог празника јесте пре свега оснаживање јединства између српског народа у Србији и Српској, али и јачање култа националне заставе. Републички органи, јединице локалне самоуправе и друге јавне установе у обавези су да обележе овај дан уз истицање заставе Републике Србије, а овај дан празнује се радно.

 

Previous Next

У урбаним подручјима где је динамика саобраћаја знатно повећана, увећане су и могућности за саобраћајне незгоде. У граду који поседује мноштво школа и вртића овај проблем представља примарно питање једне друштвене заједнице. Деца имају права да сигурно и безбедно стигну у школу или вртић, а наша дужност као чланова једног одговорног друштва је да им та права омогућимо.

Из дана у дан предузеће ЈКП „Паркинг сервис“ – Ниш ради на унапређењу саобраћајне сигнализације. Самим тим трудимо се да скренемо пажњу свим суграђанима на опасности које саобраћај као такав носи. Међутим, најмлађима и најслабијима потребна је и највећа пажња. Из тог разлога од изузетног значаја је да када приметимо знак о учешћу деце у саобраћају возимо са посебном пажњом.

У зонама школа у Нишу и околини радници Паркинг сервиса у претходном периоду постављали су нову и обнављали застарелу саобраћајну сигнализацију. Саобраћајни знакови са ознаком обавезног ограничења брзине, знаци на којима је јасно истакнуто да је у питању зона школе, односно зона успореног саобраћаја, хоризонтална ознака „ШКОЛА“, светлећа вертикална сигнализација, знакови за најаву близине пешачког прелаза, знакови о присутности деце на коловозу, препреке за успорење саобраћаја („лежећи полицајци“, пешачке платформе итд.) и остала саобраћајна сигнализација адекватна за зону школе постављена је у насељима Бранко Бјеговић, Пантелеј, општини Медијана, улицама Његошевој, Соколској, Школској, Љубомира Ненадовића, Здравка Вучковића...Ове активности наставиће се и у наредном периоду докле год то временски услови буду дозвољавали.

Паркинг сервис у Нишу наставиће да ради на очувању и побољшању саобраћајне културе која има највећи утицај на саму безбедност саобраћаја, а на наше суграђане апелујемо да буду савесни возачи и поштују правила саобраћаја и саобраћајну сигнализацију.

Previous Next

Ефикасност и квалитетан рад јесу обележја радника ЈКП-а „Паркинг сервис“– Ниш који свакодневно на терену брину о својим суграђанима како када је у питању безбедност на нишким саобраћајницама тако и о томе да ниједан грађанин Ниша не буде у мраку испред своје куће.

Previous Next

Град Ниш се шири, а самим тим и потреба да свака улица буде осветљена и безбедна. Екипе ЈКП „Паркинг сервис“ – Ниш предано су радиле на терену у претходном периоду, па је видно задовољство мештана многих нишких насеља у којима је урађено проширење мреже јавног осветљења.

Тако је у улици Стефана Милчића на Винику, у делу који је био без уличног осветљења, решен  дугогодишњи проблем који су имали житељи овог нишког насеља.

Систем расвете је побољшан развлачењем 11 поља СКС кабла за проширење мреже јавне расвете у дужини од око 500 метара и постављањем осам нових светиљки. Овим проширењем оспособљена је и расвета на пет стубова у овом крају, која је била неисправна, чиме је побољшана безбедност учесника у саобраћају и мештана који живе у овој улици.

Иначе, у претходних месец дана интезивно се радило на проширењу мреже јавног осветљења, па су тако осветљене улице у Сечаници, Суповцу, Доњем Матејевцу, Вукманову, Делијском Вису и Насељу Никола Тесла где је постављено око 20 стубова јавне расвете и преко 50 светиљки.

Поштовани корисници,

још једном вас подсећамо на то да коришћењем електронских сервиса штедите своје време и на најбржи начин приступате услугама које су вам на раполагању овим путем:

  1.  Станарске карте за физичка лица могу се платити кликом на линк: еПаркинг карта - Попуните захтев
  2.  Претплатна паркинг карта: Правна лица | Физичка лица
  3.  Платите паркинг по минуту: Старт стоп
  4.  Дневне карте можете платити путем СМС-а.
  5.  Плаћање паркирања на паркоматима: Паркомати
  6.  Плаћање паркирања СМС-ом: СМС- паркинг карте
  7.  Плаћање паркирања путем паркинг карата: Паркинг карте
©2020 ЈКП Паркинг сервис Ниш - да увек има слободног места