ЕВРОПСКА НЕДЕЉА МОБИЛНОСТИ

 

Сваке године, од 16. до 22. септембра, одржава се Европска недеља мобилности, водећа кампања Европске комисије за подизање свести о одрживој урбаној мобилности. Годишња тема за 2023. је „Уштеди енергију“.

За ову тему одабран је и слоган „Крећимо се квалитетније - штедимо енергију!“.  Кампања има за циљ да подстакне немоторизоване видове транспорта у градовима и промовише здраве начине кретања без негативног утицаја на животну средину.

Град Ниш  је и ове године припремио низ тематских активности које се одржавају на јавним површинама у нашем граду, а ЈКП „Паркинг сервис“ – Ниш као и претходних година активно учествује промовисањем акције „Паркирај и бициклирај“.  На Тргу краља Милана грађани ће моћи да се информишу о новим локацијама и активностима предузећа на постављању држача за бицикле, као и и на који начин могу да користе бицикле за одрасле и децу које су постављене на паркиралиштау „Чаир“.  

Позивамо вас да  својим учешћем подржите овај догађај и попуните Анкету грађана о навикама у кретању и побољшању одрживих видова саобраћаја у Нишу 2023.

АНКЕТА ГРАЂАНА  

 

©2023 ЈКП Паркинг сервис Ниш - да увек има слободног места