Управа: 018 517-555 | Кориснички: 018 415-0975 | Расвета: 018 415-0970 | Паук: 018 217-111 |  Бесплатна линија: 0800/208-208

Previous Next

Семафорске раскрснице које повезују пешачку зону од Тврђаве до улице Цара Душана добиле звучне сигнале за слабовиде и слепе

На иницијативу Удружења грађана "Немања-Ниш" данас су постављени звучни сигнали који ће обезбеђивати пешачке прелазе на семафорским раскрсницама дуж пешачке зоне од Тврђаве, преко Трга краља Милана, Обреновићеве улице па све до раскрснице улица Обреновићева - Цара Душана. Ово је значајан корак ка унапређењу сигурности пешака са оштећеним видом и на овај начин је за њихово самостално кретање обезбеђен један пешачки коридор од Тврђаве до Саборне цркве. Иницијативу Удружења подржало је поред нашег предузећа и Јавно предузеће "Дирекција за изградњу града" и Међуопштинска организација слепих и слабовидих Србије- Ниш. 

Поред тога што су звучни сигнали значајни за безбедност кретања слепих и слабовидих особа, омогућавајући им да се самостално крећу и прелазе улицу, они су и упозорење свим учесницима у саобраћају, нарочито у данашње време кад многи од нас 90% времена проводе гледајући у мобилне телефоне. 

Као предузеће које је задужено за одржавање саобраћајне сигнализације у граду, како хоризонталне и вертикалне тако и светлосне, свакодневно смо на терену вршећи поправку оштећења која у незанемарљивом броју нису последица саобраћајних незгода и несрећних случајева већ неодговорног понашања појединаца.

Апелујемо на суграђане да се одговорно и домаћински понашају према јавној имовини која је за добробит свих и у сваком значењу колокације "имати слуха" имају слуха за све оне којима је звучна сигнализација на раскрсницама и техничка и психолошка помоћ и подршка.

 

©2024 ЈКП Паркинг сервис Ниш - да увек има слободног места