Previous Next

Савремени П профили за паркирање бицикала

Поводом обележавања Међународног дана без аутомобила ЈКП „Паркинг сервис“ – Ниш је поставио нове, савремене П профиле за паркирање бицикала и мопеда.

Широм света обележава се Дан без аутомобила, дан када уместо аутомобилом пословне и приватне обавезе завршавамо пешице, вожњом бицикла или јавним превозом. Циљ обележавања овог дана јесте подизање свести о опасности од превеликог загађења, али и промовисање еколошког и здравог начина живота.

Тим поводом је ЈКП „Паркинг сервис“ – Ниш симболично на данашњи дан поставио четири нова П профила за паркирање бицикала и мопеда код нишке Тврђаве. П профили постављени су код Тврђаве и у близини пијаце на иницијативу грађана са којима је разговарао директор Дејан Димитријевић.

Нови П профили су квалитетнији од претходних којих има у граду. Они не оштећују бицикле или мопеде и много је лакше паркирати их. Ради унапређења услова живота, заштите животне средине и подстицаја грађана Ниша да користе бицикле, у граду ће у наредном периоду бити постављено укупно 20 нових П профила на адекватним локацијама.

Иначе, нови П профили који ће бити постављени у Нишу, поклон су београдског Паркинг сервиса.

 

©2019 ЈКП Паркинг сервис Ниш - да увек има слободног места