Previous Next

"Паркинг сервис“ део еко-кампање

JКП „Паркинг сервис“ Београд представило је свој еко програм у гаражи Обилићев венац, у оквиру кампање „Аутомобил паркирај, околину сачувај”, коју организује Удружење паркиралишта Србије.

Циљ кампање је да се у јавности подигне свест о утицају саобраћаја на животну средину и значају развоја одрживих видова саобраћаја, као што су јавни превоз, бициклизам, пешачење и употреба електричних аутомобила.

Догађају су присуствовали министар за заштиту животне средине у Влади Републике Србије Горан Триван, заменик градоначелника Београда Горан Весић, директор ЈКП „Паркинг сервис“ Београд Андрија Чупковић, председник Удружења паркиралишта Србије Раденко Вуковић, као и директор ЈКП „Паркинг сервис“ - Ниш Дејан Димитријевић.

Према речима заменика градоначелника Београда Горана Весића циљ кампање је подизање свести у јавности о утицају саобраћаја на животну средину и значају развоја одрживих видова саобраћаја.

– Мени је велико задовољство што је градско предузеће „Паркинг сервис” наставило да показује да има еколошку свест. Када смо реновирали гаражу Обилићев венац, испунили смо највише енергетске и еколошке стандарде, а између осталог, направили смо места за бицикле. Сваки грађанин који паркира аутомобил, може бесплатно да узме бицикл, којим би се кретао по пешачкој зони и центру града. Ово је конкретан допринос како да чувамо животну средину – рекао је Весић.

Кампања „Аутомобил паркирај, околину сачувај”, у организацији Удружења паркиралишта Србије, спроводи се већ три месеца у градовима широм земље и трајаће до новембра ове године. Кампања се реализује у сарадњи са Министарством за заштиту животне средине, а подржалa је и Привредна комора Србије. Кључне поруке су: „Паркирај аутомобил, сачувај природу“, „Мобилност у саобраћају смањује загађење животе средине” и „Одговорност према себи и другима”.

 

 

 

©2019 ЈКП Паркинг сервис Ниш - да увек има слободног места