Previous Next

Празнично украшавање града

ЈКП „Паркинг сервис“ - Ниш започео је новогодишње украшавање града. Кренуло се од централног дела града, од Трга краља Милана, постављањем украсних лампиона.

Локације на којима ће се украси налазити биће исте као и прошле године, а суграђани и туристи ће и ове године уживати у новогодишњем пакетићу, звезданом небу, као и вилином коњицу.

„Новогодишњи украсни пакетић биће и сада у Обреновићевој улици где је пешачка зона, а звездано небо ће украсити део на улазу у Казанџијско сокаче коме ће бити посвећена посебна пажња. Већи део украса ће се и сада налазити у такозваној плавој зони која, поред већ наведених локација, обухвата и Душанову улицу. Новогодишњом декорацијом ће на посебан начин бити украшено још неколико локација у граду- Тврђава, Тврђавски мост, простор код Народног позоришта, Градска кућа и Градска општина у Николе Пашића. То су већ познате локације које оплемењујемо додатном декорацијом“, каже Предраг Николић, руководилац Службе за сигнализацију, јавно осветљење и новогодишњу декорацију.

Град Ниш је ове године за новогодишњу декорацију издвојио 7,3 милиона динара, а украшавање ће бити завршено око последње недеље децембра.

„Пре две године смо набивили нове украсе који ће и сада бити постављени и који су наишли на добар пријем код грађана. Град је ове године определио за новогодишњу декорацију преко седам милиона динара, поступак јавне набавке је у току, тако да најновије украсе можемо да очекујемо у последњој недељи децембра. То ће бити финиш када је реч о декорацији града“, каже Николић и додаје да ће постављање нових украса бити усклађено са постојећим.

Посебан акценат биће стављен на украшавање дрвећа лед стринговима, будући да то делује врло ефектно, а неки нови украси заблистаће и за време божићних празника.

 

 

©2020 ЈКП Паркинг сервис Ниш - да увек има слободног места