Previous Next

Дуготрајнија хоризонтална сигнализација

ЈКП „Паркинг сервис“ Ниш је почетком априла почео са обележавањем хоризонталне сигнализације, односно линија и површина у граду. Пешачки прелази и БУС стајалишта на најфреквентнијим местима биће обележени дуготрајнијом дебелослојном хладном пластиком.

ЈКП „Паркинг сервис“ Ниш је пре две године кренуо са обележавањем појединих пешачких прелаза дебелослојном хладновученом пластиком, која се показала као боље решење за фреквентне саобраћајнице. Из тог разлога ове године ће већи део пешачких прелаза, БУС стајалишта и линија на фреквентним местима у граду бити урађен бојом која је другачијег састава од досад коришћене путарске боје.

Овако урађена хоризонтална сигнализација је дуготрајнија- оптимални рок трајања пешачких прелаза је од 24 до 36 месеци, за разлику од обележавања путарском бојом, где је неопходно минимум два пута годишње обновити обележена места.

Дебелослојном хладном пластиком од почетка сезоне обележавања у 2019. години урађен је кружни ток на раскрсници Булевар Немањића и Војводе Мишића и обновљена ознака „зона школе“ код ОШ „Десанка Максимовић“ у насељу 9. Мај.

У плану је обнова ознака „зона школе“ у Књажевачкој улици код ОШ „Чегар“, „Његошева“ и „Мика Антић“, као и у улицама Југ Богданова и Ратко Вукићевић. На исти начин биће обележена и „зона школе“ у улици Александра Медведева.

Пешачки прелази који су ван центра града или се мање користе и даље ће се обележавати уобичајним бојама.

©2020 ЈКП Паркинг сервис Ниш - да увек има слободног места