Previous Next

Делегација Ниша на Форуму паметних градова у Кини

Делегација Града Ниша, коју су чинили помоћник градоначелника Милош Милошевић, директор ЈКП "Медиана" Драгослав Павловић и директор ЈКП "Паркинг сервис"- Ниш Дејан Димитријевић, боравила је, на позив и у организацији компаније Хуавеи, на традиционалном Форуму паметних градова у Шенжену у Кини.

На Форуму су представљена достигнућа која су у овој области остварена у већем броју градова у свету, и која ће, у сарадњи са компанијом Хуавеи, бити имплементирана  и у Нишу.

Асоцијација паметних градова тренутно окупља око 700 метропола, међу којима су и Пекинг, Сингапур, Барселона, Дубаи и многи други. Циљ је стварање паметних дигиталних сервиса за грађане, који ће омогућити безбедније и паметније друштво и амбијент.

Интеграција ових технологија ће помоћи градским управама да изграде сигурно, интелигентно и ефикасно социјално и економско окружење.

У склопу Форума, чланови нишке делегације имали су низ састанака са представницима менаџмента Хуавеија, а уприличен је и обилазак централе корпорације, као и командних центара из којих се руководи системом паметних и безбедносних сервиса града Шенжена, који је водећи у свету по примени високотехнолошких иновација у организацији функционисања града.

Да подсетимо, Ниш је током недавног боравка државне делегације Србије у Пекингу изабран за реализацију пилот пројекта у имплементацији паметних технологија у нашој земљи. На тај начин, Ниш ће бити први паметан град у Србији, а на састанцима са кинеским партнерима анализирала се могућност за увођење  смарт технологија у области саобраћаја, комуналних система  и безбедности у Нишу.

Договорено је да убрзо у Ниш стигне и делегација ове кинеске корпорације са којом ће се дефинисати детаљи и динамика реализације пројекта који Град Ниш спроводи у сарадњи са Министарством телекомуникација Србије.

Извор:  www.ni.rs

©2020 ЈКП Паркинг сервис Ниш - да увек има слободног места