Previous Next

Паркирај и бициклирај

Стварањем могућности корисницима паркиралишта „Чаир“ да изнајме бицикл, настављамо са ширењем идеје чију смо реализацију започели прошле године. Настојимо да подигнемо свест грађана о томе колико је значајно очување еколошког система и колико штетно утичу издувни гасови аутомобила на здравље свих нас.

Корисницима је на располагању 26 бицикала. Као почетна локација изабрано је паркиралиште „Чаир“, јер се у близини налази парк у коме грађани могу да се рекреирају или да бицикл користе као средство којим ће се превести до одређене локације и обавити неку од својих обавеза.

Уз ову новину, возачи ће моћи по основу једног паркираног аутомобила, што за сат времена износи 40 динара, бесплатно да преузму два бицикла. Потребно је да су старији од 18 година, да знају да управљају бицкилом и да код себе имају личну карту.

Време преузимања бицикала је од 09.00 до 21.00 часа, сваког дана у недељи. Корисник има право да бицикл користи само у време док се моторно возило, на основу ког је добио право коришћења бицикла, налази на паркиралишту. Бицикли се по правилу враћају истог дана када су преузета, а најкасније до 21.00 часa.

Бицикли ће у току године моћи да се користе у периоду од 01. априла до 01. новембра, с тим да, зависно од временских услова, овај период може бити и другачији.
Корисник може да паркира моторно возило и преузме бицикл на привремено коришћење, само уколико на паркиралишту има слободних паркинг места, односно бицикала.

©2020 ЈКП Паркинг сервис Ниш - да увек има слободног места