Previous Next

Нови сјај за још једно спортско игралиште

С намером да своје, пре свега млађе, мештане одвоје од свега оног што је негативна страна технолошког развитка модерног доба и врате их на спортске терене, дружењу и здравом приступу свакодневици, група грађана, подржана од стране руководства Градске општине Нишка Бања, очистила је и уредила спортски терен у Нишавској улици у насељу Никола Тесла. Ошишана је трава, посечено растиње и постављене корпе за одлагање отпада.

Екипе јавног комуналног предузећа “Паркинг сервис”- Ниш укључиле су се у ову акцију и радовима из своје надлежности дале допринос.

“Ово је други по реду спортски терен који смо за непуних месец дана уредили. Чинимо све што је у домену нашег делања како бисмо побољшали услове живота грађанима који нам се обрате за помоћ. Осветљен је и обележен терен у међублоковском простору у Васе Пелагића, где је грађанима омогућено и гашење осветљења у ноћним сатима, након 00 часова. Данас завршавамо и овај терен обележавањем линија. Више сам него задовољан иницијативом коју показују грађани када су овакве ствари у питању, а о томе колико смо спремни да помогнемо говори брзина којом смо се одазвали позиву и рад у овако врелим данима”, речи су директора Дејана Димитријевића, који је у друштву председника Градске општине Нишка Бања Дејана Јовановића и председника Скупштине општине Нишка Бања Зорана Јовановића посетио своје раднике на терену.

Постављена су два бетонска стуба, два рефлектора и једна светиљка, појачана је видљивост линија терена, тако да је омогућено коришћење истог и у вечерњим сатима.

“Задовољство је подржати акције младих људи, а нарочито оне које подразумевају уређење спортских терена, и то у данашње време када се млади већином друже преко виртуелних мрежа. Настојимо да их вратимо на спортске терене и укажемо им на то колико су рекреација и боравак у природи важни за сваког појединца и његово здравље”, рекао је Дејан Јовановић, председник Градске општине Нишка Бања.

©2020 ЈКП Паркинг сервис Ниш - да увек има слободног места