Previous Next

Од данас бицикли и за најмлађе

Прошлогодишња реализација идеје под називом „Паркирај и бициклирај“, која има за циљ подизање свести о значају очувања екосистема и штетном утицају издувних гасова, ове године наставља да се шири.

Реч је о увођењу нових 20 бицикала за децу, од којих 10 за дечаке и 10 за девојчице. Наши најмлађи суграђани имаће прилику да од ове године уз своје родитеље, баке и деке буду физички активни и тако одмалена подижу свест о значају здравог живота и очувању животне средине.

Данас, 19. јуна 2020. године, званично је отпочела сезона „Паркирај и бициклирај“ услуге и трајаће до 01. новембра 2020. године, уколико временске прилике буду то дозволиле.
Укупан број доступних бицикала је 46, а сви они који оставе своје возило на паркиралишту „Чаир“ имаће могућност да преузиму два бицикла за одрасле и два за децу.

Цена паркирања износи 40 динара по започетом сату. Радно време паркиралишта је сваког дана од 00 до 24 часа, док се бицикли могу користити сваког дана од 09 до 21 час. Бицикли се по правилу враћају истог дана када су преузети, а најкасније до 21 часа.

„Данас излазимо у сусрет и нашим најмлађим суграђанима. Обезбедили смо 20 бицикала за децу возаче истих и два седишта за ону мању која још увек нису порасла до педала. Циљ нам је да развију свест о томе колико је вожња бицикала корисна како за очување природе тако и за очување здравља људи.“, речи су директора Дејана Димитријевића.

©2021 ЈКП Паркинг сервис Ниш - да увек има слободног места