Previous Next

Безбедно до школе

У урбаним подручјима где је динамика саобраћаја знатно повећана, увећане су и могућности за саобраћајне незгоде. У граду који поседује мноштво школа и вртића овај проблем представља примарно питање једне друштвене заједнице. Деца имају права да сигурно и безбедно стигну у школу или вртић, а наша дужност као чланова једног одговорног друштва је да им та права омогућимо.

Из дана у дан предузеће ЈКП „Паркинг сервис“ – Ниш ради на унапређењу саобраћајне сигнализације. Самим тим трудимо се да скренемо пажњу свим суграђанима на опасности које саобраћај као такав носи. Међутим, најмлађима и најслабијима потребна је и највећа пажња. Из тог разлога од изузетног значаја је да када приметимо знак о учешћу деце у саобраћају возимо са посебном пажњом.

У зонама школа у Нишу и околини радници Паркинг сервиса у претходном периоду постављали су нову и обнављали застарелу саобраћајну сигнализацију. Саобраћајни знакови са ознаком обавезног ограничења брзине, знаци на којима је јасно истакнуто да је у питању зона школе, односно зона успореног саобраћаја, хоризонтална ознака „ШКОЛА“, светлећа вертикална сигнализација, знакови за најаву близине пешачког прелаза, знакови о присутности деце на коловозу, препреке за успорење саобраћаја („лежећи полицајци“, пешачке платформе итд.) и остала саобраћајна сигнализација адекватна за зону школе постављена је у насељима Бранко Бјеговић, Пантелеј, општини Медијана, улицама Његошевој, Соколској, Школској, Љубомира Ненадовића, Здравка Вучковића...Ове активности наставиће се и у наредном периоду докле год то временски услови буду дозвољавали.

Паркинг сервис у Нишу наставиће да ради на очувању и побољшању саобраћајне културе која има највећи утицај на саму безбедност саобраћаја, а на наше суграђане апелујемо да буду савесни возачи и поштују правила саобраћаја и саобраћајну сигнализацију.

©2022 ЈКП Паркинг сервис Ниш - да увек има слободног места