Previous Next

Паркинг сервис Ниш као подршка младим програмерима

Први “Niš Connected Open Data Challenge Hakaton” почео је 21. а завршио се 23. маја 2021. године у Научно-технолошком парку у Нишу уз сарадњу Ракутен Вибер апликације.

ЈКП „Паркинг сервис“ – Ниш пружио је подршку талентованим младим програмерима који су имали за циљ израду чет бота на плаформи Вибер апликације уз коришћење отворених података Града Ниша.

Тимови су имали задатак да осмисле најфункционалније и најоригиналније решење на чијем ће се унапређивању радити и убудуће. Прво место и награду од 1500 евра освојио је програмерски тим Фул Хаус из Београда који је радио на изради чет бот решења за услуге јавног паркирања. Њихово решење би корисницима олакшало проналазак слободног паркинг места, обележило га на мапи и омогућило плаћање услуге паркирања.

Дејан Димитријевић, директор Паркинг сервиса у Нишу, истакао је да је бити члан комисије једног оваквог такмичења био прави изазов и никако лак задатак и да ће ЈКП „Паркинг сервис“ - Ниш и даље пружати подршку креативним, виспреним и мотивисаним младим људима и учествовати у даљем развоју решења везаним за унапређивање услуга јавног паркирања.

©2022 ЈКП Паркинг сервис Ниш - да увек има слободног места