Previous Next

Паркинг сервис узео учешће у тактичкој вежби „Систем 2021“

У Нишу је данас, 5. новембра 2021. године, на територији градске општине Црвени Крст изведена оперативно-тактичка вежба субјекта и снага система заштите и спасавања у Републици Србији под називом „СИСТЕМ 2021“, коју је Министарство унутрашњих послова истовремено организовало у 24 града и 26 општина у Србији.

Са више од 600 учесника у вежби одржаној у Нишу и једном делом у Алексинцу, међу којима и 5 жена запослених у нашем предузећу, приказан је тренутни степен спремности свих субјеката и чинилаца у одговору на елементарне непогоде и техничко – технолошке несреће. Како је наведено у званичном саопштењу полиције, ова вежба укључује ангажовање свих субјеката и снага система смањења ризика од катастрофа и управљања ванредним ситуацијама у Републици Србији, како на локалном тако и на републичком нивоу.

Сценарио је осмишљен тако да се 15 км северно од Ниша догодио земљотрес јачине од 6.2 степена Рихтерове скале, те се из два насеља евакуише становништво, док је у трећем пожар који захтева евакуацију и угрожава рад контролног торња на аеродрому.

Сам почетак вежбе означен је сиренама за јавно узбуњивање и емитовањем сигнала „опасност од елементарне непогоде – земљотрес“ у трајању од 90 секунди, док је сигнал „престанак опасности“ који је трајао 60 секунди означио крај.

Учесници вежбе су припадници Министарства унутрашњих послова, Црвеног крста Србије, Ватрогасног савеза Србије, субјеката и снага јединица локалних самоуправа, водопривредних предузећа, посебних организација и органа, субјеката од значаја за заштиту и спасавање.

©2021 ЈКП Паркинг сервис Ниш - да увек има слободног места