Previous Next

Крећите се, али не уз помоћ аутомобила!

Од 16. септембра до 22. септембра у 49 земаља и више од 2,600 градова широм Европе трајала је кампања у којој је учествовао и наш град. Нишлије и ове године учествују у бројним активностима којима се труде да подигну свест својих суграђана о здравом начину живота и смањењу загађења животне средине. Ради се о идеји коју је развила Европска Унија, а то је да континент учини угљенично неутралним до 2050. године, односно да се емитује онолико угљен-диоксида колико је природа у могућности да апсорбује, чиме се елиминише један од главних фактора климатских промена.

Овогодишња Европска недеља мобилности носи мото „Мобилност за све без штетних гасова“, а кампања охрабрује све градове да учествују у пројекту чиме помажу у остваривању циља да наш континент учинимо здравијим местом за живот.

Јавно комунално предузеће Паркинг сервис – Ниш и овога пута подржало је кампању која за циљ има побољшање јавног здравља и квалитета живота. У току јучерашњег дана, Светског дана без аутомобила, на Тргу Краља Милана имали смо прилику да информишемо грађане о нашој услузи „Паркирај и бициклирај“. Ради се о могућности изнајмљивања бицикала корисницима паркиралишта „Чаир“ на адреси Зетска б.б. Наиме, свако ко паркира возило на овом паркиралишту моћи ће да изнајми укупно четири бицикле, од којих две за одрасле и две бицикле за децу и користи их за време док је возило паркирано.

Недеља мобилности пружа могућност да се људи упознају са алтернативним начинима кретања и да се подигне свест о свим изазовима с којима се град 21. века суочава. Паркинг сервис – Ниш ће се увек одазвати оваквим акцијама и позива све да учествовањем демонстрирају користи здравијег избора превозног средства и учине корак ка напретку у виду мобилности једног града и читаве Европе.

Више информација о условима и начину коришћења услуге Паркирај и бициклирај можете наћи на следећем линку

©2021 ЈКП Паркинг сервис Ниш - да увек има слободног места